Translate

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Κάλεσμα εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων για συμμετοχή στη συγγραφή του φιλοζωικού υλικού της ομάδας μας

Κάλεσμα εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (Εικαστικοί, Μουσικοί, Θεατρολόγοι, 2 από κάθε ειδικότητα) για συμμετοχή σε συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σε εγκεκριμένο απο το Υπ. Παιδείας πρόγραμμα που αφορά στην προστασία των ζώων.


Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης : Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια είναι μια αυτοργανωμένη συλλογικότητα εκπαιδευτικών καλλιτεχνών και ενεργών πολιτών από διάφορες ειδικότητες επαγγελμάτων που ξεκίνησαν υπηρετώντας την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση πληθυσμών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό (Παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες, οροθετικοί κρατούμενοι, ωφελούμενοι γηροκομείων, κ.α.)

Στις βασικές αρχές της ομάδας, χρησιμοποιούμε τα μέσα της Τέχνης και της εκπαίδευσης για να υποστηρίξουμε μια κουλτούρα και ρητορική κατά της βίας. Γι αυτό και επιλέξαμε να φέρουμε στο ελληνικό σχολείο μια πρόταση-μάθημα όπου μέσα από την φιλοζωία, τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στην φροντίδα και στην προστασία των πιο αδύναμων, ξεκινώντας από τα αδύναμα τετράποδα πλάσματα.

Το πρόγραμμα το συντονίζει η Δρ. Χριστίνα Νομικού και έχει εγκριθεί από το Υπ.Παιδείας και το ΙΕΠ για να εφαρμόζεται στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση . Σε αυτή τη 2η φάση που αφορά τη χρονιά που μας έρχεται, περνάμε στην βελτίωση και τον εμπλουτισμό του υλικού και την παρουσίαση μιας νέας έκδοσης με κέντρο την Τέχνη και την δημιουργικότητα.

Οπότε καλούμε Καλλιτέχνες παιδαγωγούς (εικαστικοί, μουσικοί, θεατρολόγοι) να στείλουν στο art.balloonpeople@gmail.com εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν δοκιμάσει στην πράξη και είναι εφικτό να εφαρμοστούν στο ελληνικό σχολείο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ζητάμε αναλυτική περιγραφή της πρότασής τους, μαζί με την περιγραφή των παιδαγωγικών στόχων και 4 φωτογραφίες της δράσης ή βίντεο εάν υπάρχει. Επιπλέον θα θέλαμε και βοήθεια στα γραφιστικά. Όποιος/α θα ήθελε να βοηθήσει στην αισθητική βελτίωση του υλικού, θα μας έδινε μεγάλη χαρά.

Όλοι όσοι εργαζόμαστε ή θα εργαστούμε στο πρόγραμμα (συγγραφή, παρουσίαση σε σχολεία κ.α.) γίνεται χωρίς αμοιβή και σε εθελοντική βάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου