Translate

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Γίνε η φωνή τους... Η δική μας καμπάνια


Η ομάδα μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου, οργάνωσε  καμπάνια για τα ζώα συντροφιάς, με τίτλο 'Γίνε η φωνή τους". Φίλες και φίλοι της ομάδας μας έστειλαν φωτογραφία με το κατοικίδιό τους, το οποίο κατά κανόνα έσωσαν από το δρόμο. Τα ζωάκια αυτά έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για όλα τα αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα ζώα. 
Προτείνουμε σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς να εκτυπώσουν τις αφισούλες που δημιουργήσαμε με τις φωτογραφίες που αναρτήσατε ή να εκτυπώσουν μεμονωμένες φωτογραφίες ζώων που στέλνουν το μήνυμά τους .



Μπορούν με αυτές να στολίσουν την αίθουσά τους και κυρίως να συζητήσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους τα μηνύματα που στέλνουν τα ζωάκια και να διηγηθούν τις ιστορίες τους όπως μας τις γράψατε. Μπορούν ακόμα με τη φαντασία τους να φτιάξουν τη δική τους ιστορία για κάθε ζώο. Είναι μια καλή αφορμή για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να σχεδιάσουν ένα φιλοζωικό πρόγραμμα. Όποιος/α εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται μπορεί να μας ζητήσει υλικό να στείλουμε.
Την ίδια δραστηριότητα μπορούν να υλοποιήσουν γονείς με τα παιδιά τους. Γιατί τα πάντα ξεκινούν απ το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου