Translate

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Mαθητές εν δράσει για την προστασία των ζώων

Το Σάββατο 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, η 2η Φιλοζωική Ημερίδα  του Δικτύου Τέχνης και Δράσης με τη συνεργασία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Δ΄Αθήνας κ. Ν. Στεφανοπουλου. 

Την έναρξη της ημερίδας χαιρέτησαν  η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου,  ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.Στεφανόπουλος και η Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ.Χριστίνα Νομικού. Έπειτα, η πρόεδρος του Δικτύου κ. Έλενα Καραγιάννη παρουσίασε τις δράσεις του  Δικτύου Τέχνης και Δράσης- Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια. Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, κ. Αρετή Προβατά μας παρουσίασε το σημαντικό πρόγραμμα του δήμου για τα αδέσποτα και ο κ. Γραμματικάκης από τις Ζω.ΕΣ μας μίλησε για τις παρουσιάσεις σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τη Διώνη και τα άλλα σκυλάκια της ομάδας, ενώ ήμασταν σε συνεχή σύνδεση με την ιδρύτρια της ομάδας, κ. Κατερίνα Παπαποστόλου που χαιρέτησε στην ημερίδα.

Οι παρουσιάσεις των φιλοζωικών δράσεων των σχολείων ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες και έγιναν απο μαθητές και απο καθηγητές. Τα προγράμματα που υλοποίησαν παρουσίασαν: τα παιδιά του 7ου Δημ. Σχ. Αγίου Δημητρίου με την κ. Α.Ταπραντζη, του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης με τον καθηγητή τους κ. Δάφνο και την καθηγήτριά τους την κ. Βάκα, οι εκπαιδευτικοί κ. Στρατάκη και κ. Σφακιανάκη από το 1ο Δημ. Σχ. Νέας Ιωνίας και το 3ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου με την κ. Σαββάκη. Η παρουσίαση του φιλοζωικού blog του Δικτύου έγινε από την Ειρήνη Παγίδα. 


Στα πλαίσια της ημερίδας,  μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης δημιούργησαν  ένα graffiti ευαισθητοποίησης για τα ζώα στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού  Σχολείου και μια αποτύπωση της εικόνας του φιλοζωικού προγράμματος σε τοίχο του σχολείου. 

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα μας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου