Translate

Παρουσίαση φιλοζωικών δράσεων

*Εάν θέλετε να παρουσιάσουμε τις δράσεις σας , στείλτε μας με mail στο art.balloonpeople@gmail.com μια περιγραφή του προφίλ σας και του έργου που κάνετε. 


Ας γνωρίσουμε την δράση " The Art of Love" 
To Τhe Art of Love είναι μια πρωτοβουλία της ζωγράφου Aimilia Vitalis, η οποία συνδυάζει τη τέχνη με την αγάπη της για τα ζώα. Ένας πίνακας ζωγραφικής μπορεί να ομορφύνει τον χώρο μας αλλά ταυτόχρονα μπορεί να χαρίσει φροντίδα σε ένα αδέσποτο ζωάκι. Πως γίνεται αυτο;

Η ίδια μας μίλησε για τη δράση της και πως μπορούμε να συμμετέχουμε είτε ζωγραφίζοντας είτε βοηθώντας ένα ζωάκι:

"Τα δύο πράγματα που αγαπάω περισσότερο στη ζωή μου είναι τα ζώα και η ζωγραφική. Η ζωγραφική μου δίνει χρώματα και φως και εγώ με τη σειρά μου τα μετατρέπω σε φροντίδα και αγάπη για τα ζώα. Για τα πλάσματα δηλαδή αυτά, που δεν έχουν φωνή να μιλήσουν, να πουν ότι πονάνε ή διψάνε όπως εμείς. Που πολλές φορές περνάμε δίπλα τους και δεν καταλαβαίνουμε πόσο φοβούνται ή νιώθουν μοναξιά. Ετσι, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω με έναν ακόμα τρόπο τη ζωγραφική για να τα βοηθήσω.

Το Τhe Art of Love είναι η τέχνη να αγαπάς. Είναι η ικανότητα μας να αγαπάμε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ζωγραφίζουμε λοιπόν τα ζώα και για τα ζώα που έχουν ανάγκη. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, με την πιο μικρή ζωγραφιά, το πιο απλό σκιτσάκι που ξέρει να κάνει, κι αυτό το προσφέρουμε σαν αντάλλαγμα σε όσους θελήσουν με τη σειρά τους να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε τα ζώα.

Μπορεί να μην είναι καν με οικονομικό αντάλλαγμα, να είναι τροφές, ή φάρμακα, ο καθένας κάπως μπορεί να βοηθήσει και πρέπει να επιστρέφει σ'αυτόν χειροπιαστά, με τη μορφή μιας ζωγραφιάς. Να μπορεί δηλαδή να το βλέπει, να θυμάται ότι αυτή η βοήθεια του έγινε κάτι όμορφο, να ξαναγίνεται δηλαδή η αγάπη χρώματα και φως. Είναι δηλαδή ένας κύκλος, ομορφιάς, αγάπης, χρωμάτων.
Περιμένουμε τις ζωγραφιές όλων και στο μεταξύ ζωγραφίζω εγώ για όλους. Η αγάπη είναι τέχνη όπως η ζωγραφική, και όλοι μπορούμε να γίνουμε ομορφότεροι μέσα απ' αυτήν. Το The Art of Love θα φιλοξενήσει τις ζωγραφιές όλων όσων ενδιαφέρονται με μεγάλη χαρά και είμαι σίγουρη ότι οι τετράποδοι φίλοι μας θα επιστρέψουν όλη αυτή την αγάπη στο πολλαπλάσιο.

Βρείτε με στο Facebook Τhe Art of Love και ελάτε να δημιουργήσουμε! "
  
____________________________________________________________________Aς γνωρίσουμε την δράση "Η Κιβωτός Μυτιλήνης πάει σχολείο"

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μυτιλήνης "ΚΙΒΩΤΟΣ" παράλληλα με την όλη προσφορά του στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης και του νησιού της Λέσβου, εφαρμόζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία, από το έτος 2012 μέχρι σήμερα με θέμα την φιλοζωία, με την έγκριση της Δ/σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντιμετωπίζοντας καθημερινά, την κακή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ανυπεράσπιστα πλάσματα, σκεφτήκαμε ότι μόνο με την σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών, μπορεί να αλλάξει κάτι στις επόμενες γενιές. Για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, και ένα άλλο για τα μεγαλύτερα παιδιά των τεσσάρων υπολοίπων τάξεων του δημοτικού.
Ήδη ετοιμάζουμε και ένα τρίτο για τους μαθητές των γυμνασίων.

Το καθένα απ αυτά έχει στόχο να ενημερώσει τα παιδιά για τις ανάγκες των ζώων, τη σωστή συμπεριφορά μας απέναντι σ' αυτά, κυρίως τα αδέσποτα, να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να πάψει το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της εγκατάλειψης των ζώων, καθώς επίσης και πώς θα γίνουν υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων σεβόμενοι τα δικαιώματα τους.

Από της ενάρξεως του προγράμματος μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει 220 επισκέψεις σε σχολεία του νησιού μας καθώς και στη Λήμνο και την Χίο  και έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματά μας περίπου 7.500 μαθητές συνολικά.

Πάντα μας χαροποιεί το γεγονός ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά στην όλη προσπάθειά μας και ευαισθητοποιούνται , δείχνοντας την αγάπη τους και μέσα από τα έργα τους τα οποία εκθέτουμε στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

H σελίδα της ομάδας στο facebook


__________________________________________________


Aς γνωρίσουμε την ομάδα ΜΚΣ Συμβιώνω 


Η ΜΚΣ Συμβιώνω είναι μία ομάδα που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων  για την φροντίδα και προστασία των ζώων. 

"Η δράση του Συμβιώνω μέχρι σήμερα περιλαμβάνει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση:

α) μαθητών, μέσα από τη διεξαγωγή του προγράμματος Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου στα σχολεία. Κάθε χρόνο βάζουμε και άλλες περιοχές στο πρόγραμμά μας, με βάση τις αιτήσεις, τις ανάγκες της περιοχής αλλά και τη διαθεσιμότητα μας. Μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί σχολεία της Κρήτης, των Κυκλάδων, του Β. Αιγαίου, της Θεσσαλονίκης, των Τρικάλων, της Λάρισας, και μόλις πριν από λίγο καιρό ολοκληρώσαμε την πρώτη μας επίσκεψη στο Λεωνίδιο.

Επίσης, εκτός σχολείου διοργανώνουμε άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης, π.χ παιχνίδιαβ) εκπαιδευτικών, με τη διεξαγωγή σεμιναρίων που αφορούν την προσέγγιση του ζητήματος των ζώων μέσα και έξω από την τάξη αλλά και με άλλα σχετικά θέματα, όπως το ρόλο της συμβίωσης με τα ζώα συντροφιάς στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών  . Πιστεύουμε ότι τα σεμινάρια αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία και πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.γ) γονέων και άλλων ενδιαφερομένων ανά περιοχή σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Μπορείτε π.χ. να δείτε εδώ την ανάρτηση και το βίντεο από το  Λεωνίδιο.


Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Για αυτό το λόγο οι δραστηριότητες με τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι πάντα διαδραστικές και πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες. Αυτό περιορίζει τη δυνατότητα μας  να βρισκόμαστε  πάντα εκεί που θέλουμε, αλλά αργά ή γρήγορα τα καταφέρνουμε." Για να μάθετε περισσότερα αλλά και να κάνετε μια δράση στο σχολείο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΜΚΣ  Συμβιώνω εδώ Aς γνωρίσουμε την εθελοντική ομάδα 


Η εθελοντική ομάδα της A.B.R.GR (Adopt a BunnyRabbit.gr) είναι η πρώτη και η μοναδική μέχρι τώρα στον ελληνικό χώρο που περιθάλπει εγκαταλελειμμένα/κακοποιημένα κουνελάκια. Ξεκίνησε τη δράση της πριν από περίπου 10 μήνες και μέχρι τώρα έχει περιθάλψει 86 κουνελάκια. Σκοπός της εθελοντικής ομάδας είναι η διάσωση/περισυλλογή εγκαταλελειμμένων/κακοποιημένων λαγόμορφων. 

Αρχικά  ενημερωνόμαστε   για  τα περιστατικά  εγκατάλειψης/κακοποίησης  και  οργανώνουμε  την  διάσωση/περισυλλογή  των  κουνελιών, κάποιες  φορές κάτω  από  δύσκολες  συνθήκες  μιας  και  τα  περιστατικά  διαφέρουν  μεταξύ  τους  και  κάθε   ένα  χρήζει  ξεχωριστής  αντιμετώπισης. Επόμενο  βήμα  είναι  η   φιλοξενία  και  η ιατρική  περίθαλψή  τους  η  οποία  βασίζεται  αποκλειστικά  σε  εθελοντική  στήριξη   και  έπειτα  η προώθησή  τους  μέσα  από  τη σελίδα  μας,  με σκοπό  την υιοθεσία τους. Η   εθελοντική μας ομάδα, επιδιώκει  συνεργασία  με  αρμόδιους  φορείς  και  οργανώσεις  ανάλογου  ενδιαφέροντος  όπως  για  παράδειγμα  τα  φιλοζωικά  σωματεία.

Στη σελίδα μας θα βρείτε προωθήσεις φιλοξενίας/υιοθεσίας, τρόπους βοήθειας/εθελοντικής στήριξης, ενημερώσεις και συμβουλές για ότι έχει να κάνει με τα κουνελάκια με απώτερο σκοπό βέβαια την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι  σε αυτά τα πλάσματα. Δυστυχώς τα κρούσματα εγκατάλειψης/κακοποίησης λαγόμορφων στον ελληνικό χώρο ολοένα και αυξάνονται και είναι σημαντικό ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να ευαισθητοποιηθεί ώστε να μάθουμε να συμβιώνουμε αρμονικά με αυτά τα πλάσματα, να λειτουργούμε υπεύθυνα και με σεβασμό. Στην Αγγλία τα κουνελάκια αποτελούν το no 1 εγκαταλελειμμένο κατοικίδιο.


Οι ανάγκες της εθελοντικής μας ομάδας δε σταματούν και είναι μεγάλες αν δε μπορείτε να προσφέρετε φιλοξενία μπορείτε να στηρίξετε τη δράση μας προσφέροντας ξηρά τροφή/χόρτο – φάρμακα κυρίως αμπούλες αποπαρασίτωσης stronghold – πέλλετ για την τουαλέτα τους - πάρκα/κλουβάκια/μεταφορείς.


Τα κουνελάκια προς υιοθεσία δίνονται κατόπιν συνέντευξης με τον ενδιαφερόμενο κηδεμόνα και με συμβόλαιο υιοθεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο κουνελάκι μπορούν να στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας και θα είμαστε σε επαφή μαζί τους για οποιαδήποτε συμβουλή χρειαστεί.
Με εκτίμηση 


Η Ομάδα της Adopt A BunnyRabbit.gr ( A.B.R.GR)

Η σελίδα μας στο facebook

_______________________________________________________Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου